Fotomateriaal Rivor Diplomaroute16
Werkgevers
Kwaliteit en Innovatie
Onze Diplomaroute

Verhalen uit de praktijk

 

Het verhaal van Hilly: 'van secretaresse naar een baan in de zorg'

De leerroute en de lesstof izijn heel praktisch van opzet. De vragen die via Profi-leren werden gesteld waren erg nuttig. Zo kon ik gemakkelijk zien welke delen van de lesstof ik nog extra aandacht moest geven en dat heeft goed gewerkt. 

De telefonische intake was wel erg spannend en was behoorlijk zenuwachtig omdat je dan direct een antwoord klaar moest hebben. Is op zich ook wel gelukt en ik begrijp dat de examinator hieruit kon concluderen of een examenkandidate voldoende kennis zou hebben om het schriftelijke examen en de praktijkexamen met goed gevolg te kunnen doorlopen. Dus achteraf gezien vind ik dit een goede opzet.  

Het praktijkexamen verliep goed en was grondig. Dat doe je ook niet zomaar (dan komt het er op aan , alle kennis in de praktijk te brengen) en er werd kritisch gekeken. Gelukkig niet heel opvallend en dat was bijzonder prettig. Had niet het idee dat er alleen maar op mijn vingers werd gekeken. De docente die via Evita de groep heeft opgeleid heeft ons zeer goed voorbereid en zij heeft goed les gegeven en ook gemotiveerd.  

Het diploma en de kennis hebben mij meer waardering opgeleverd (salarisverhoging van mijn werkgever) en ook meer verantwoordelijkheid daardoor gekregen. Momenteel ben ik bezig met het afronden van de medicatiemodule (nivo 2+). Alleen maar positieve ontwikkelingen. Ik heb 27 jaar als secretaresse gewerkt maar wilde een ander beroep gaan uitoefenen. Evita heeft mij de kans gegeven om mij om te scholen en daar ben ik erg dankbaar voor! Het voelt voor mezelf erg goed dat ik nu een erkend diploma in de zorg heb kunnen halen! Ik zou de diplomaroute nog een keer over kunnen doen het was zeker de moeite waard. De examinatoren bij Rivordiplomaroute zijn ook zeer bekwaam en examenkandidaatvriendelijk!

Het verhaal van Mientje: 'zonder diploma had ik dit werk niet kunnen doen'

In het verzorgingshuis waar ik werk zijn ze gestart met kleinschalig wonen, 
zonder diploma helpende niveau 2 zou ik daar niet mogen werken. Mijn teamleiding wist dat ik het niet meer zag zitten om nog naar school te gaan en een opleiding te volgen. Zij gaf me toen de informatie van Rivordiplomaroute. Ervaring opdoen in de de praktijk en thuis studeren dat sprak me wel aan. Mijn collega's moedigden me aan en waren erg enthousiast. In 6 maanden tijd heb ik mijn diploma behaald. Ik was super trots! Ik ben bijna 50 jaar en geniet elke dag van mijn werk. Inmiddels werk ik op een gesloten afdeling met demente bewoners. Wat ben ik blij dat ik het diploma behaald heb. Ik raad iedereen aan om het te doen. Ik heb geen moment spijt gehad en hoop dit werk nog lang te mogen doen! 

Het verhaal van Marlhene: 'je krijgt het niet cadeau'

Ik ben geslaagd als helpende Zorg en Welzijn via Rivordiplomaroute,
Ik ben 42 jaar oud en werkte al 4 jaar als alfahulp bij ouderen mensen en had 
2 jaar ervaring als zorgende (zonder diploma) bij particulieren.
Ik vond dit zo geweldig om te doen ouderen mensen verzorgen en ik wilde heel graag in een verzorgingstehuis werken.
Maar ja, zonder diploma kom je de zorg niet binnen.
En om een 2 à 3 jarige opleiding te volgen was toen geen optie ivb
met mijn werk en mijn kinderen. Via Google kwam ik bij Rivordiplomaroute terecht. Na 4 maanden door het diplomatraject heen te gaan ben ik met een zeer goed resultaat geslaagd. Ik werk tegenwoordig op een pg afdeling met dementerende
mensen. waar ik na een maand na mijn examen ben komen te werken. Dit is zo leuk. Ben erg tevreden en heb alleen maar lof over de diplomaroute.
Je krijgt het niet cadeau; je moet er echt wel wat voor doen maar het is een aanrader voor iedereen.

Het verhaal van Mart

 

Ik ben heel erg blij met het behaalde diploma. 
Ben nu bevoegd om het werk te doen wat ik al deed en zeker nu alles aangescherpt wordt wat niveau betreft.
Als ik mijn diploma nu niet had, was ik gedegradeerd naar de huishouding.
En wat een mooie beloning is, is dat je een schaal omhoog gaat.
Wat de diplomaroute betreft die zou ik zeker  weer doen.
Het thuis leren vond ik heel goed te doen, miste op de excamendag wel de oefening in Nederlands en rekenen, daar had ik helemaal geen voorbereiding voor gedaan.
Ik heb de examendag als heel erg zwaar ervaren.
Ik heb dan ook 20 jaar geleden voor het laatst examen gedaan, waardoor je misschien jezelf heel erg wil bewijzen.
Ben dus heel positief: het heeft heel positief uitgepakt op het werk.

 

 

Deelnemer diplomaroute Helpende Zorg en Welzijn

Onlangs heb ik via Rivordiplomaroute mijn diploma Helpende Zorg en Welzijn behaald. Ik ben daar erg blij mee want met een diploma maak ik meer kans op de arbeidsmarkt. Tot nu toe werd ik altijd afgewezen omdat ik ondanks jarenlange ervaring geen diploma had. Een diplomaroute was voor mij de ideale oplossing. Vanwege mijn ervaring in de thuiszorg en als mantelzorger kon ik de route snel doorlopen en hoefde ik geen praktijkopleiding te volgen. Ik moest wel de boeken in om mijn theoretische kennis bij te schaven maar met mijn werkervaring was dat prima te doen.

 

Met een officieel erkend mbo-diploma maak ik meer kans en voel ik me zelfverzekerder!

 

 

Het verhaal van Anita Bregman, deelnemer diplomaroute Helpende Zorg en Welzijn

 

Na een aantal jaren met veel plezier als huishoudelijke hulp te hebben gewerkt leek het mij ook leuk om in de zorg te gaan werken. Na overleg met mijn werkgevers ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die het beste bij mij aansluit, door mijn leeftijd, werk in de huishouding en het opvoeden van drie kinderen heb je al aardig wat ervaring. Mijn werkgevers attendeerden mij toen met een foldertje op het ROC Rivor en naar aanleiding daarvan ben ik naar een informatie avond gegaan.

 

Na de informatie avond en de uitleg die we kregen heb ik besloten om gebruik te maken van de mogelijkheid om zo het diploma helpende te gaan halen. Zo ben ik begonnen om onder begeleiding mensen te gaan helpen met hun ADL om daar ook meer ervaring in te krijgen. Daarna heeft mijn werkgever het geld overgemaakt voor de opleiding, heb ik het boek thuisgestuurd gekregen en ben gaan leren.

 

Toen kwam het examenmoment wat best wel weer spannend was na zoveel jaren en ik moet eerlijk bekennen dat het een enerverende dag was met al die taal- en rekentoetsen.

 

Het praktijk gedeelte heb ik afgelegd met acteurs, die ik wil complimenteren met hun talent, want doordat zij zo goed acteerden kon ik daar goed in meegaan.

 

Uiteindelijk heb ik zo het diploma Helpende gehaald, waar ik heel blij mee ben. Zeker nu er ook sprake is van bezuinigingen in de huishoudelijke thuiszorg, zo ben ik toch meer verzekerd van een baan.

 

Dus ik ben mijn werkgevers dankbaar voor de gelegenheid om de opleiding te doen en Rivordiplomaroute bedankt voor deze mogelijkheid!

 

Anita Bregman

 

 

Lees op onze blog het verhaal van Marion Koch die haar diploma Verzorgende-IG heeft behaald via een diplomaroute. Lees hier voor de blog van gastouder Sandra Tomljenovic. Zij werkt tegenwoordig als gediplomeerd gastouder.

 

Lees hier nog meer verhalen van deelnemers.

 

Terug naar 'diplomaroutes'