Fotomateriaal Verzorgende IG
 

Blog

02 oktober 2014

Zorg&Co: bijscholing belangrijk voor zzp'er in de zorg

 

2014061075713


Waarom is het belangrijk voor zzp’ers om bij te scholen?
Voor iedereen op de zorgmarkt is persoonlijke ontwikkeling en het vergroten van vakkennis belangrijk om aantrekkelijk te blijven als ondernemer. Iedere branche waarin gewerkt wordt, is onderhevig aan veranderingen en ontwikkelingen. Het is zaak om hier als ondernemer op in te kunnen spelen en mee te kunnen in de ontwikkeling door middel van bijscholing.  


Vergroten kans op zorgmarkt
In loondienst verzorgt de werkgever over het algemeen de cursussen of opleidingen voor werknemers om de arbeid binnen een bedrijf te optimaliseren. Het gericht opleiden van werknemers zorgt ervoor dat een bedrijf de kennis en vaardigheden in huis krijgt waarmee deze kan inspringen op toekomstige ontwikkelingen in de branche. Zzp’ers zijn daarentegen zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk dat zij leveren. Zij moeten er dus ook zelf voor zorgen dat zij op tijd de juiste bijscholing krijgen. Opdrachtgevers en/of particuliere klanten willen verzekerd zijn van kwalitatieve dienstverlening, zzp’ers moeten dit kunnen waarborgen. Door de vakkennis constant bij te houden en te blijven investeren in bevoegd- en bekwaamheden vergroten zzp’ers hun kansen op de zorgmarkt en blijven ze langer inzetbaar.

 

Zorg&Co faciliteert praktijkstageplaats
Zorg&Co is een coöperatie voor zzp’ers in zorg en welzijn. De coöperatie neemt alle ondernemerszaken van haar leden over en waarborgt de kwaliteit van zorg. Het organiseren en faciliteren van opleidingen en bijscholingen hoort hier ook bij. Ook voorziet de coöperatie haar leden die een opleiding volgen, in praktijkstageplaatsen binnen zorg- en welzijnsinstellingen. Voor meer informatie kun je kijken op www.zorgenco.nl.

 

Rivordiplomaroute faciliteert in een erkend MBO diploma

Werkervaring is een diploma waard! Heb je ervaring in de zorg? Wellicht kom je dan in aanmerking voor een van onze diplomaroutes. Hierbij hoef je niet terug naar de schoolbanken maar doe je op basis van relevante werkervaring direct examen.

Of heb je ervaring als helpende en wil je doorgroeien naar een functie van Verzorgende-IG? Rivordiplomaroute biedt een aanvullende verkorte cursus. Je krijgt daarmee gedurende een jaar begeleiding en voorbereiding op de examens door een professioneel docententeam van ROC Rivor.

 

 Logo Rivor Diplomaroute

 

0 reacties Plaats een reactie
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
  • Plaats een reactie