Fotomateriaal Rivor Diplomaroute11
 

Blog

20 oktober 2014

Vraagouder Karin: "ik speelde alleen een faciliterende rol".

 

Karin

 

We hebben eerder gesproken met gastouders, assessoren en gastouderbureau's. Deze keer laten we een vraagouder aan het woord, Karin van Schuppen. Zij heeft er mede voor gezorgd dat de gastouder die ze al op het oog had, gediplomeerd werd via Rivordiplomaroute. Wat waren haar ervaringen? Karin vertelt:

 

Gediplomeerde gastouder fiscaal interessant
Ik heb de diplomaroute Helpende Zorg en Welzijn voor Gastouders geïnitieerd om onze oppas aan huis te helpen om een gediplomeerd gastouder te worden en daarmee haar kansen op meer gastouder-uren te vergroten. Met de nieuwe fiscale regeling sinds januari 2014 is het voor gezinnen met meer dan 2 kinderen fiscaal interessant om een gediplomeerde gastouder via een gastouderbureau aan te trekken.

 

Kwestie van doorzetten bij mijn gemeente
Door specifieke omstandigheden kwam onze oppas in aanmerking voor financiële ondersteuning door de gemeente om het traject mogelijk te maken. Ondanks de grote bereidheid van de casemanager binnen de gemeente om dit traject te ondersteunen heeft het de nodige tijd en inzet gekost om het traject ook daadwerkelijk rond te krijgen. Ik heb zelf in dit traject alleen een faciliterende rol gespeeld. Onze oppas heeft het traject geheel zelfstandig doorlopen. De praktijkopdracht heeft wel weer binnen ons gezin plaatsgevonden.

 

Zelfstudie in plaats van klassikale aanpak bevalt goed
Het grote voordeel van een diplomaroute is dat het traject niet klassikaal is. Dit is vooral voor de wat oudere mensen plezierig. Die zitten niet te wachten om weer terug de schoolbanken in te gaan. Daarbij is er vaak al veel praktijkervaring aanwezig, waardoor een klassikaal traject onnodige tijd kost. Op basis van zelfstudie kan het traject in een aantal weken afgerond worden. Wel is het van belang dat dan nog het diploma EHBO bij Kinderen gehaald dient te worden.

 

Mijn ervaring is dat de Rivordiplomaroute heel professioneel en klantgericht is. Mijn contact met Rivordiplomaroute is uitermate plezierig geweest en daarom kan ik Rivordiplomaroute van harte aanbevelen.

 

* de afgebeelde personen komen in dit artikel niet voor.  

0 reacties Plaats een reactie
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
  • Plaats een reactie