Fotomateriaal Rivor Diplomaroute16
 

Blog

25 april 2014

Niet gemakkelijk, echt verdiend!

 

Deze middag in gesprek met Marion Koch, inmiddels verzorgende-IG. Een boeiend gesprek, een mooi verhaal. Haar diploma verzorgende behaalde Marion in Middelburg en ging als ZZP-er aan de slag. Al snel bleek dat ze heel graag haar IG aantekening wilde toevoegen aan haar diploma. Want, zoals ze vertelde, “de eisen in de zorg worden steeds hoger opgeschroefd en ik wilde meegroeien om een passende baan in de zorg te vinden. Het diploma verzorgende alleen is niet meer voldoende, er is steeds meer vraag naar verzorgende-IG en daarom wilde ik heel graag die aantekening halen”.

 

Blog Marion Koch

 

 

“En is dat gelukt?”, was mijn vraag. Het antwoord was overduidelijk. “Mijn laatste praktische aantekeningen welke ik moest behalen voor het diploma, heb ik gedaan bij het academisch ziekenhuis in Maastricht en nu heb ik daar een hele mooie aanstelling als ZZP-er”. “Het is een superbaan waar ik superblij mee ben”. “Ik ben mijn collega’s en het management heel dankbaar, ze hebben het ook echt mogelijk gemaakt om die praktische handelingen te doen omdat ik daar nog niet bevoegd voor was”. “En het management zei steeds tegen me dat ik die baan zou krijgen zodra ik het diploma had behaald”. “En zo is het gegaan en daar was het mij om begonnen”.

 

 

 

 “Was het moeilijk om dat diploma te behalen, heb je er veel voor moeten doen?”, wilde ik weten. En Marion vertelt, de theorie viel nog wel mee omdat ze een jaar eerder net haar examen verzorgende had gedaan maar de praktijk, dat was andere kost. Pittig. “Ik heb er hard voor moeten werken, het was zeker niet gemakkelijk”. “Je gaat niet zomaar even je diploma ophalen, integendeel”. En ze vertelt over het theorie-examen in Zaltbommel en het examen in het geavanceerde skillslab van ROC Rivor in Tiel.

 

“Hoe kwam je toch in Zaltbommel terecht, bij Rivordiplomaroute.?” Het is toch nog een tamelijk onbekende organisatie. “Ik ben aangesloten bij een coöperatie van ZZp-ers en deze organisatie was ermee bekend. Via hen kwam ik terecht in Zaltbommel en dat is me goed bevallen”.

 

Al met al, een mooie doorkijk door een zo belangrijk traject. Hoeveel mensen zijn niet in staat om een diploma te behalen omdat kennis, ervaring en expertise het niveau van een diploma waard zijn. Uw werk is een diploma waard. Zie ook de website, rivordiplomaroute.nl .
De diplomaroute Verzorgende-IG voor mensen met ruime werkervaring op dit niveau, voor zorginstellingen die hun medewerkers naar een hoger niveau willen brengen, voor Helpenden die graag willen doorgroeien naar de functie van Verzorgende-IG. Ook in combinatie met een eenjarige cursus.

 

Nog één keer Marion:
“En dat diploma: niet gemakkelijk, wel verdiend”. “Ik ben er superblij mee en ook superblij met m’n nieuwe baan”!

 

We wensen Marion alle succes in haar verdere loopbaan binnen de zorg.

 

Rob Franken

0 reacties Plaats een reactie
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
  • Plaats een reactie