Fotomateriaal Rivor Diplomaroute13
 

Blog

18 februari 2015

Een unieke kans om op korte termijn een diploma te behalen en gastouder te worden!

 

Anniek Westra, cursuscoördinator van gastouderbureau 4Kids, heeft vele aankomende gastouders begeleid naar het diploma Helpende Zorg en Welzijn voor Gastouders.

 

4Kids heeft inmiddels al vele jaren goede ervaringen met ROC Rivor en Rivordiplomaroute. Een diplomaroute is voor gastouders namelijk een ideale manier om op korte termijn een diploma te halen. Als gastouders een volledige opleiding moeten doen dan zijn ze daar zeker 1 of 2 jaar mee bezig, aldus Anniek.

 

Logo 4Kids  

“De diplomaroute is voor mensen geschikt die al veel ervaring hebben met de opvang op andermans kinderen maar nog geen diploma hebben. Dan is dit voor hun een unieke kans om op korte termijn een diploma te halen en gastouder te worden. Ook voor de oudere gastouders. Die zijn soms wat onzeker en bang dat ze weer de schoolbanken in moeten. Als ze horen dat ze vanuit huis de lesstof kunnen bestuderen en alleen voor één schriftelijk examen naar één van de locaties in Nederland moeten komen maakt dat ze zekerder. Ze gaan met een geruster gevoel de diplomaroute in.” 

 

Anniek vertelt met gepaste trots over Louise Groener, zie eerdere blog. Louise is gastouder bij 4Kids en waarschijnlijk de snelste kandidate van Rivordiplomaroute. Louise, 4Kids en Rivordiplomaroute hebben er alles aan gedaan om haar snel een diploma te laten behalen. “Iedereen zat er echt bovenop. Alles is in één week gepland. Ze kon snel examens doen. 4Kids heeft veel contact met Rivor Diplomaroute gehad om goede afspraken te maken zodat ze zo snel mogelijk haar diploma zou halen. En dat is gelukt! Louise kan daardoor verder met de kinderen waar ze al jarenlang op heeft gepast. Daar doen we het voor.”

 

“Ook bijzonder zijn de opa’s. Ze moeten nou eenmaal een diploma halen en dan gaan ze er ook voor. Onlangs zijn er weer twee opa’s geslaagd. Dat zijn leuke berichten.”

 

4Kids heeft goede ervaringen met Rivordiplomaroute. Anniek vertelt dat niet iedereen zomaar wordt toegelaten tot de diplomaroute. Voordat gastouders het examen in gaan wordt echt gecontroleerd of ze voldoende ervaring hebben. Gastouders moeten een intakeformulier invullen, referenties worden gebeld en tijdens de intake wordt de ervaring op werkprocesniveau uitgevraagd. Volgens 4Kids is het afgelopen jaar een kwaliteitsslag gemaakt door de komst van de beroepsgerichte opdracht (het maken van een schriftelijke werkplanning tijdens het schriftelijke examen). Hierdoor wordt er meer gevraagd van gastouders en is er een stukje verdieping toegevoegd.

 

Waarom verwijst Anniek van 4Kids haar gastouders door naar Rivordiplomaroute?

 

“Rivordiplomaroute biedt een goede mogelijkheid om mensen die al ervaring hebben op korte termijn te diplomeren. Zowel voor de werkgever als de kandidaat is het diploma een meerwaarde omdat je zwart op wit hebt dat die ervaring er daadwerkelijk is. Met de korte doorlooptijd van een diplomaroute weet Rivordiplomaroute zich te onderscheiden. Zij zitten er namelijk echt bovenop zodat het ook echt binnen een korte periode kan”.

 

Wil je ook gastouder worden? Klik hier voor meer informatie over de diplomaroute Helpende Zorg en Welzijn voor Gastouders.

 

Bent u benieuwd naar gastouderbureau 4Kids, klik dan hier.  

0 reacties Plaats een reactie
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
  • Plaats een reactie